In tegenstelling tot wat de meesten denken, zijn klanten minder geïnteresseerd in de prijs van uw product of dienst. Waarin dan wel? Wij hebben ze op een rij gezet. Elke klant wil de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs, toch? Nou, zo ongeveer. Het is belangrijk, maar verassend genoeg is de prijs/kwaliteit verhouding niet de nummer 1 op de lijst van verlangens van klanten. Zeker niet als het gaat om verkoop B2B (business to business).

Klanten minder geïnteresseerd in de prijs van uw product of dienst. Waarin dan wel?

Zoals blijkt uit meerdere onderzoeken, vinden zakelijke klanten, die kopen van ondernemers, de volgende zes zaken belangrijk:

  1. Voorbereiding
  2. Eenvoud
  3. Creativiteit
  4. Loyaliteit
  5. Bereikbaarheid
  6. Aansprakelijkheid

Veel ondernemers hebben moeite om “de juiste prijs” op hun product of service te plakken, of hebben het gevoel dat ze iedere keer op prijs moeten concurreren om een verkoop te realiseren. Veel ondernemers maken van hun eigen product of service een “commodity”, iets dat vele aanbieders op dezelfde manier aan toekomstige klanten proberen te verkopen. Maar klanten willen andere dingen, die de verbintenis met de aanbieder waardevol maken. Als je dat als ondernemer niet beseft, mis je verkoopkansen en laat je winst uit je bedrijf weglekken!

Lees het gehele artikel

 

Workshop Stop Winstlekkage!

Op 9 september aanstaande organiseert Thexton Armstrong een workshop voor ondernemers. In deze workshop laten we je zien wat je kan doen om je prijsbeleid zo te veranderen (en te marketen!) dat er geen winst meer verloren gaat. Maar ook hoe je op andere thema’s, zoals productiviteit, marketing & verkoop en kosten, kan zorgen dat je de winst in je bedrijf houdt. De workshop “Stop Winstlekkage!” vindt plaats in Conferentiecentrum Groendael te Hilvarenbeek.

Kijk op de speciale website voor meer informatie en schrijf je in!