Thexton Armstrong werkt met een internationale aanpak die zich ook lokaal heeft bewezen, toepasbaar in talloze branches. Dat uit zich niet in dikke rapportages of torenhoge tarieven, maar juist in concrete tools die leiden tot een gezondere organisatie. En omdat de eerste stappen kosteloos zijn, is de primaire investering enkel uw tijd.

Druk, drukker, drukst

Als ondernemer bent u veelal druk. Dat komt omdat u een vakman bent: mensen komen naar u toe voor uw specialisme. En natuurlijk is het geweldig om iemand te helpen met wat je het leukst vindt om te doen.

Maar hierdoor neigt u er waarschijnlijk wel naar om teveel zelf te doen. Vooral als er veel werk ligt: dan trekt u nog meer naar u toe. Toch zou u dat best niet doen; u zou best delegeren. En ja, dat is spannend. Maar het is ook cruciaal voor het voortbestaan van uw onderneming. Dus: vertrouw op anderen — en organiseer uw bedrijf beter!

Doet u dat niet, dan zal u altijd gestrest in de rondte blijven lopen. En dat is nou precies wat u niet wil. Want stress kost geld. Dat noemen wij winstlekkage: winst die onnodig wegvloeit uit uw onderneming. Gelukkig kunt u dit omdraaien, zodat niet uw agenda voller wordt, maar uw bankrekening.

Waarom bent u ondernemer geworden?

U bent ondernemer geworden omdat u een goed idee en een passie hebt. Een visie. Om die visie uit te bouwen naar een onderneming heeft u een strategie nodig. En niet één die gebaseerd is op wat de concurrenten doen, maar op uw inzichten uit de markt en uit uw bedrijf.

Met een strategie worden de acties en activiteiten die moeten gedaan worden, concreet. En weet u precies wanneer u welke stap moet zetten. Bovendien helpt het de bedrijfsresultaten meetbaar te maken, zodat u grip krijgt op uw bedrijfsprocessen.

Een strategie is fijn voor uzelf, maar is niets waard als het niet gedragen wordt door uw medewerkers. Het is essentieel om alle medewerkers te doordringen van de bedrijfsdoelstellingen. Want: u kunt wel het beste idee hebben — het gaat allemaal om de uitvoering. Met een duidelijk en gestructureerd proces — waarbij ook uw team betrokken is — helpt u iedereen aan de juiste taken te werken. Wat weer zorgt voor een hoge productiviteit.

Waar uw winst weglekt

Een goede sfeer en een tevreden team zijn cruciaal voor een bedrijf met ambities. Maar ook de productiviteit van uw mensen is enorm belangrijk als u de onderneming opschaalt.

Het laat uw mensen werken aan de dingen die er echt toe te doen, met hoge efficiëntie én werkplezier. Productiviteit is één van die zaken die op orde moet zijn binnen uw onderneming.

Net als je prijs(beleid). Weet u hoeveel u voor uw product of dienst kunt vragen? Het antwoord op deze vraag kunt u alleen geven als u uw kostprijs weet. En nog belangrijker: als u de toegevoegde waarde van uw product voor uw klanten kent. Veel ondernemers hebben hun marges niet scherp: zij sturen niet op cijfers, maar op banksaldo. Geldt dat ook voor u, dan blijft het moeilijk om uw onderneming winstgevend te laten groeien.

Groeien doe je niet zo maar

Wilt u uw onderneming laten groeien? Dan moet eerst de basis goed staan: uw kosten en prijsbepaling; uw productiviteit en personele bezetting; uw voorraden en debiteuren. Heeft u dit op orde? Dan kunt u uw onderneming verder laten groeien.

Dat doet u met een gestroomlijnd marketing- en salesapparaat.

De meeste ondernemers hebben al iets van een verkoopmechanisme. Waarschijnlijk geldt dat ook voor u, net als het feit dat u zich er veelvuldig mee bemoeit. Die focus om alles ‘geregeld te krijgen’ maakt dat u teveel bezig bent met bestaande klanten en dat u vergeet de sales-“pijplijn” te vullen. Zo krijgt u groeispurts; tijdelijke uitschieters, maar geen constante groei van uw onderneming.

En dat wilt u niet — u wil dat uw winst meegroeit met uw omzet. Want: winstgroei is belangrijker dan omzetgroei. Met uw nieuwe inzichten pakt u een groot project misschien niet eens aan, terwijl u dat vroeger wel had gedaan, omdat u zich had verkeken op het rendement. Onthoud: bij omzet doet u meer; bij winst verdient u meer! Laat uw onderneming dus weer voor u werken.