Onder deze alarmerende titel is een white paper verschenen van het op 14 januari gelanceerde online ondernemersplatform NLGroeit.

Aandeel (snel)groeiende bedrijven met meer dan 10 werknemers is de afgelopen jaren gedaald

De stelling wordt onderbouwd door onderzoek waaruit blijkt dat het aandeel (snel)groeiende bedrijven met meer dan 10 werknemers de afgelopen jaren gedaald is en het aandeel van bedrijven dat stabiel is of krimpt van 56% (2008) naar 69% (2014) is gestegen. We doen het daarbij ook nog eens relatief slechter ten opzichte van andere Europese landen.
De uitspraak van premier Rutte bij de lancering van het platform “juist groei is essentieel voor de nieuwe banen die we zo hard nodig hebben” valt dan ook goed te begrijpen.

Onderliggende oorzaken...

De adviseurs van Thexton Armstrong die dagelijks werken met MKB ondernemers herkennen het beeld dat het white paper schetst over de onderliggende oorzaken. Ook wij horen van ondernemers, dat ze:

  • … wel willen groeien maar ondanks nieuwe vormen van financiering nog steeds moeilijk aan kapitaal kunnen komen;
  • … worstelen met wijzigingen in regelgeving en onduidelijkheden in de uitvoering (bijvoorbeeld de discussie over de VAR en inhuur van ZZP’ers);
  • … te maken hebben gehad met een door de economische crises teruglopende vraag, die nog niet helemaal terug op het oude niveau is of die wellicht nooit meer op dat niveau komt door de opkomst van nieuwe verdienmodellen in hun branche;
  • … heel voorzichtig zijn en weinig groeiambitie hebben; meer personeel betekent meer zorgen, het gaat toch al goed nu of omdat ze in de crises medewerkers hebben moeten ontslaan wat ze hard heeft geraakt. Dat nooit meer!
  • … wel willen, maar hoe doe je dat nu je bedrijf snel laten groeien?

Voor die laatste groep hebben we vier (of eigenlijk vijf) vragen. Start met het kritisch en eerlijk beantwoorden van deze vragen, dat geeft je een indicatie waar je het beste kunt starten om je bedrijf te laten groeien:

  • Is voor al mijn medewerkers helder hoe zij bijdragen aan het bedrijfsresultaat en waar ze verantwoordelijk voor zijn? Voelen ze zich verbonden aan onze missie? Zou ik dezelfde medewerkers weer aannemen mocht ik het over kunnen doen? (Focus: personeel en organisatie)
  • Heb ik een heldere strategie? Is deze relevant voor de klanten die ik wil bereiken? Is mijn strategie voldoende onderscheidend ten opzichte van mijn concurrenten? (Focus: strategie)
  • Weet ik wat mijn prioriteiten zijn voor de komende 3-maanden en is mijn bedrijf daar ook even helder in? Heb ik de data om de processen te sturen en bespreek ik hoe we deze kunnen verbeteren met mijn medewerkers? (Focus: executie)
  • Heb ik voldoende financiële middelen om te groeien? Is mijn winstgevendheid en cashflow hoog genoeg om mijn groei intern te financieren of moet ik dit verbeteren? (Focus: financiën)

En de vijfde vraag is of je iemand nodig hebt om je op gezette tijden de spiegel voor te houden? Die je scherp houdt en inspireert. Die je hulp biedt en laat zien hoe je de valkuilen kunt vermijden. Dat kan een collega ondernemer zijn die zelf al eens een dergelijk groeitraject heeft doorgemaakt of een ervaren business coach die weet wat de tips en tricks zijn.

Wil je meer weten wat de adviseurs van Thexton Armstrong kunnen betekenen voor ondernemers die willen groeien? Neem dan contact op via onze website en vindt een adviseur in jouw regio.