Uit een recent bericht in de pers blijkt dat een groot deel van de ondernemers in 2016 aan de slag willen gaan met het ontwikkelen van een duidelijke strategie. Tegelijkertijd komt ook naar voren dat het nummer 1 knelpunt het vrijmaken van tijd hiervoor is.

Is jouw strategie: belangrijk? Ja! Urgent? Nee! Dan een tip.

De gemiddelde MKB ondernemer worstelt met het afstand kunnen nemen van de dagelijkse gang van zaken terwijl hij/zij zich beseft dat dit absoluut nodig is. Tegelijkertijd gaan zijn gedachten over de toekomst en alle uitdagingen die op hem afkomen voortdurend door. Zeker in een tijd waarin de veranderingen en de impact van bijvoorbeeld digitalisering op traditionele business modellen steeds sneller gaat. Ook heeft niet iedere ondernemer de ervaring hoe je dat effectief doet, een strategie formuleren. Dit zorgt voor een gevoel van onrust en levert vaak stress op.

Je kunt uiteraard veel informatie en modellen vinden die je kunt toepassen. Gevaar is dat dit nog meer stress oplevert, welke methode past bij mij, maak ik het niet te complex, wordt het niet te tijdrovend?

Kan je de volgende vragen beantwoorden?

Daarom deze tip, in essentie gaat het formuleren van je strategie om het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Wat wil ik op lange termijn bereiken en welke concrete doelen horen daarbij?
  • Welk deel van de markt is voor mij het meest aantrekkelijk? (“where to play”)
  • Wat moet ik doen om daar te winnen van mijn concurrentie? (“How to win”)
  • Wat heb ik nodig om te kunnen winnen (aan vaardigheden, systemen, processen, cultuur, …)?

Begin hier eens mee en formuleer jouw antwoord op deze ogenschijnlijk simpele vragen. Als je het goed doet zul je merken dat je veel meer scherpte krijgt in de keuzes die je moet maken, over wat je onderscheidend vermogen is en wat je prioriteiten voor de komende tijd zijn. Je zult ook merken dat het een iteratief proces is, het nadenken over de ene vraag levert inzichten op voor de andere vragen.

Zeker voor MKB ondernemers is dit een pragmatischer aanpak dan het maken van uitgebreide SWOT analyses, marktonderzoeken en trendanalyses (waarmee ik niet wil zeggen dat dit niet waardevol kan zijn).

Bron: Nationaal Ondernemersonderzoek door Synpact en Markteffect en Playing to Win – Roger Martin

Wil je regelmatig updates over onderwerpen die interessant zijn voor MKB ondernemers ontvangen, stuur me dan een LinkedIn connect verzoek of nog gemakkelijker, gebruik onderstaande knop “Ontvang MKB Updates”. Je krijgt dan automatisch melding van iedere nieuwe blogposting en onze updates.

Overweeg je hulp in te schakelen bij het formuleren van je strategie neem dan contact op met een Thexton Armstrong adviseur in jouw regio. Zij maken gaan een vrijblijvende eerste kennismakingsafspraak. Op onze website vind je meer informatie.