Als u winst wilt maken — en dat wilt u — is uw prijsbeleid een cruciale factor. Met de juiste beprijzing van uw product of dienst zorgt u er namelijk voor dat u niet alleen maar omzet haalt, maar ook meer winst.

Maar hoe verbetert u uw prijsbeleid nou, zodat het een positief effect op uw winstgevendheid heeft? Dat begint bij het beantwoorden van een ogenschijnlijk simpele vraag: weet u hoeveel u kunt vragen voor wat u verkoopt?

Het antwoord kunt u alleen geven als u uw kostprijs weet, en dus ook uw arbeidskosten. Weet u dit, dan weet u ook welke prijzen u moet vragen voor opdrachten.

Zo is die ‘ene grote klus’ waarmee u uw financiële situatie gaat omdraaien misschien juist wel verliesgevend als u die tegen een bepaalde prijs aanneemt. En dat is een inzicht wat iedereen wel wil hebben, toch? Want zeg nu zelf: wie wil er nou verliesgevende omzet binnenhalen?

bij omzet doet u meer; bij winst verdient u meer

Uiteindelijk gaat het maar om één ding: hoeveel u aan het eind van het jaar overhoudt onderaan de streep. Dus onthoud: bij omzet doet u meer; bij winst verdient u meer!

En u kunt uw opdrachten/verkopen nog rendabeler maken. Dat doet u door uzelf deze vragen te stellen: Als ik de klantbehoefte beter vervul dan mijn concurrentie, is mijn klant dan bereid een hogere prijs te betalen? Als mijn prestatie verslechtert, zou de klant dan naar een concurrent gaan?

Is het antwoord op een van de twee ja? Dan vertegenwoordigt u een bepaalde waarde voor uw klanten, waardoor u meer voor uw product of dienst kunt vragen. Zo kunt u dus vrij eenvoudig meer uit uw klant halen:

In ons whitepaper ‘Haal meer uit uw klant’ gaan wij dieper in op deze zaken. Wilt u ook weten hoe u uw winstgevendheid vergroot door meer uit uw klant te halen?

Download dan het whitepaper:

download whitepaper