Licht aan het einde van de tunnel. Ondernemers kunnen weer ondernemen. Werknemers van kleine en middelgrote ondernemingen kunnen weer aan de slag. Horeca en evenementensector weer open. Kinderen weer gewoon naar school, studenten weer in de collegebanken. Lekker sporten, indoor of outdoor.

O? Toch niet? Of nog niet? Of was het licht toch een fata morgana en blijven we in de tunnel?

Hoe dan ook, als de maatschappij weer “open” gaat, zullen we voorbereid moeten zijn. Want het wordt niet meer zoals voorheen. De wereld is namelijk veranderd in korte tijd. Tenminste, zo lijkt het.

Peter Hinssen (Belgisch innovatieondernemer en partner Nexxworks) zei er het volgende over:

“Nu de vaccins wereldwijd beginnen aan te slaan, belanden we mondiaal in een stroomversnelling van opportuniteiten. Veel sectoren zullen veel sneller moeten schakelen. De globalisering wordt herverkaveld, de technologische innovatie wordt door covid wereldwijd in de hoogste versnelling geduwd, en de consumenten zullen na de pandemie een blijvend ander gedrag vertonen. Volatiliteit en verandering worden de norm, veerkracht en lenigheid de toverwoorden. Bedrijven zullen zich nog sneller moeten herdenken en transformeren.” (bron: de Tijd)

Maar we hadden pre-covid ook al te maken met een “VUCA”-wereld; “volatile, uncertain, complex & ambiguous”. In normaal Nederlands: onstabiel, onzeker, complex en onduidelijk. We leven dus al langer in een wereld, waarin we als ondernemer met onze onderneming een manier moeten vinden om waarde te blijven creëren voor onze klanten en andere belanghebbenden. Want geen waarde creëren betekent geen cash in het laatje. En we weten: “cash is king”!

Als we als ondernemers iets willen bereiken, zullen we het waarschijnlijk zonder (overheids)steun moeten doen. Het is tijd om wakker te worden uit de hypnose, het financiële infuus eruit te trekken en zelf actie te nemen. Blijf je zitten, dan ben je weg.

 

Post-covid wereld

Hoe de wereld eruit gaat zien na opheffen van de maatregelen? Joost mag het weten. Iedereen mag het weten. Maar het maakt niet veel uit als je bedrijf onvoldoende veerkracht en lenigheid heeft om in die VUCA-wereld te overleven en te groeien.

Dus zou je beter de vraag kunnen stellen: Hoe kan ik als ondernemer de lenigheid en veerkracht van mijn bedrijf – en, niet onbelangrijk, van mijzelf – verbeteren zodat we sneller en beter op de constant veranderende omstandigheden kunnen reageren en ervan profiteren?

Hoe kan je als zaakvoerder er (met je team) voor zorgen dat er meer adaptief vermogen in het bedrijf komt waardoor er lenigheid en veerkracht ontstaat? Hoe lukt het je om daarnaast een onderneming te leiden die in verbinding is met de wereld, klanten, overheden en concurrenten? En waar mensen gemotiveerd blijven om hun passie en vakmanschap in te zetten?

 

Wat ondernemers moeten doen

Kijk eens terug naar de start van de onderneming, van je ondernemerschap; wat waren de ambities toen? Welke droom had je als ondernemer?

Kijk vervolgens naar waar je nu staat; zijn de ambities, is de droom al gerealiseerd? Nog niet? Of ben je die een beetje uit het oog verloren, omdat je bezig was met overleven en het managen van een hoop bijzaken? Hoe gaat het met je bedrijf? Groeit het, of stagneert het (er is geen middenweg)? Waar laat je kansen liggen en waar lekt potentieel de winst weg uit je bedrijf? Is de onderneming al (echt) schaalbaar, of ben je als zaakvoerder de spil waar de zaak om draait?

De antwoorden op deze en andere vragen geven je inzicht en overzicht. Ze geven ook een aanzet om een beeld van de toekomst te creëren. Jouw beeld, van jouw onderneming. Wat wil je gaan bereiken in 1, 3 of 5 jaar? Wat betekent dat voor jou persoonlijk? En voor het team en de onderneming?

De volgende stap, na het creëren van de visie, is om te bepalen HOE je daar gaat komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk. Kostbare wegen, doodlopende wegen, te lange wegen, etc. wil je niet bewandelen. De keuze voor de juiste strategie is belangrijk, de uitvoering ervan nog belangrijker.

Het ontwikkelen van een strategie om te komen tot realisatie van je doelstellingen heeft weinig nut als je vervolgens deze niet uitvoert (zie het boek “Strategie = Executie” van Jacques Pijl). Om duidelijk te maken voor iedereen WAT er moet gebeuren om de onderneming en alles wat daar bijhoort op de bestemming te krijgen, maak je een implementatieplan.

De laatste stap is simpel, maar niet eenvoudig: doe het! Start met het nemen van de (kleine) stappen uit het plan en hou de resultaten goed bij; zo kun je op tijd bijsturen.

 

Wat te doen met deze kennis?

Wij willen graag waarde toevoegen aan het leven en werk van ondernemers. Daarom delen we onze kennis en ervaring. Gedeelde kennis is dubbele kennis en “kennis delen is kennis vermenigvuldigen” (reeds opgemerkt in het pre-internet tijdperk door Kevin Kelly[i]). Maar met alleen kennis ben je er niet. Het is niet wat je weet, maar wat je doet met wat je weet.

We begrijpen als geen ander (we zijn zelf ook ondernemer) dat het “iets doen” met deze kennis best lastig is. Daarom helpen we ondernemers ook met het hele proces; vanaf het inzicht in de huidige situatie tot en met de succesvolle implementatie van de zaken die nodig zijn voor optimalisatie (lenig en adaptief worden) en groei van je onderneming. Zodat de onderneming voor de ondernemer werkt en niet andersom!

Meer weten over hoe we je kunnen helpen? Neem contact op via de knop hieronder. Kennismaken en een analyse van jouw situatie zijn kosteloos, maar niet waardeloos…


[i] Kevin Kelly, New Rules for the New Economy: 10 Radical Strategies for a Connected World, 1999