In mijn vorige blog stelde ik dat de meeste ondernemers geen ondernemer zijn maar dat het merendeel ooit voor zichzelf begonnen is omdat ze heel goed waren in hun vak.

Je achtergrond als ondernemer brengt met zich mee dat je ook op een bepaalde manier met je ondernemerschap omgaat die niet beter of slechter is, maar wel anders.

Het is daarom interessant of er universele lessen zijn over ondernemerschap die eigenlijk iedere ondernemer die succesvol wil zijn, kan (of moet!) toepassen ongeacht zijn of haar achtergrond.

In een recente bijeenkomst voor regionale ondernemers werd deze vraag voorgelegd aan een lokale ondernemer (die een familiebedrijf heeft uitgebouwd tot een bedrijf met honderden werknemers en een dominante marktpositie).

Hij noemde deze drie lessen:

Stip op de horizon

Dit wordt nog wel eens lacherig afgedaan als management lingo. Toch is het hebben van een duidelijke visie waar je naar toe wilt essentieel. Hoe weet je anders of je op koers ligt met je bedrijf en hoe bepaal je anders prioriteiten in de indeling van je vele werkzaamheden als ondernemer? Overigens in deze tijd van snelle veranderingen is het misschien beter over een vlek te spreken dan over een stip!
ce’.

Schaalbaarheid

Het werd niet erg uitgediept wat hij hiermee precies bedoelde maar voor mij is de essentie dat je business onafhankelijk is van jou als ondernemer. Te vaak is de onderneming afhankelijk van degene die het bedrijf heeft opgericht (en wiens naam vaak nog op de gevel staat). Een mooi voorbeeld van schaalbaarheid is natuurlijk McDonalds, het businessmodel is zo vastgelegd in procedures en voorschriften dat je een wereldwijd schaalbaar model hebt.

Ritme

Zorg voor een ritme in de bespreking van data (performance indicatoren) die je iets vertellen over het functioneren van je bedrijf. Zorg ervoor dat je dagelijks, wekelijks, maandelijks een ritme hebt waarin je naar operationele en financiële resultaten kijkt en deze doorneemt met je medewerkers. Teveel ondernemers sturen teveel ad hoc, ach de lijntjes zijn toch kort in je bedrijf en je hoort wel of het goed gaat of niet.

Ik wil graag nog een vierde toevoegen. Zorg dat je het juiste team om je heen hebt verzameld, weet wat de sterke en minder sterke kwaliteiten zijn in dit team en zorg dat helder is wie wat doet.

Ik ben erg benieuwd welke lessen jullie zien als universeel toepasbaar op ondernemerschap, laat het me weten via de reactie op deze blog.

Mocht je eens willen sparren hoe je deze lessen in de praktijk van alledag kunt brengen, kijk dan op onze website voor een adviseur bij jou in de buurt.