Wilt u uw onderneming laten groeien? Dan moet u eerst ervoor zorgen dat uw basis — uw fundering — goed staat: uw kosten en uw prijsbepaling; uw productiviteit en uw bezetting; uw voorraden en uw debiteuren. Heeft u dit allemaal op orde? Dan bent u klaar voor de volgende stap:uw onderneming verder laten groeien dankzij uw marketing- en salesinspanningen.

Hoe zit het met uw salespijplijn?

Hoe zit dat bij u? Heeft u een goed plan om nieuwe klanten te vinden, uw boodschap te bepalen, en kansen adequaat op te volgen?

Hoe zit het met uw salespijplijn? Heeft u die wel? Legt u centraal vast welke nieuwe contacten u heeft gelegd, waar u offertes heeft uitgebracht, en wanneer u verwacht dat deze gaan vallen?

En hoe zit het met uw verkoopproces? Werkt iedere medewerker op dezelfde manier? Belt u elke offerte na? En hoe snel doet u dat: binnen 3 dagen, 1 week, of nooit?

En uw onderscheidend vermogen, is dat überhaupt helder verwoord op uw website en in uw brochure?

floated image

Dit zijn de vragen die u eerst moet beantwoorden voordat u op een winstgevende manier kunt gaan groeien.

Cruciaal voor marketing & sales is sturen op cijfers. Dat doet u op basis van inzichten, die u uit uw verkooptrajecten kunt halen. Inzichten krijgt u door de juiste vragen te stellen:

  • Hoeveel klanten moet ik maandelijks binnenhalen om winstgevend te worden/blijven?
  • Hoe lang duurt het gemiddeld voordat iemand van de status prospect naar de status klant gaat?
  • Hoeveel prospects worden klant en hoeveel vallen af?
  • Hoeveel prospects moet ik dus maandelijks binnenhalen om mijn omzet- en winstdoelstellingen te behalen?

Als uw pijplijn op orde is, kunt u gaan bepalen welke marketinginspanningen u moet verrichten om al die nieuwe leads aan te trekken. Weet u hoe u maximaal gebruik kunt maken van online om leads aan te trekken? Of bestaat uw marketing vooral nog uit een flyer, wat willekeurige advertenties, en een website die nooit geactualiseerd wordt?

Wanneer moet ik iets aan marketing doen?

Als dit het geval is, dan moet u echt iets gaan doen aan uw marketing. Velen van uw klanten oriënteren zich namelijk al online, voordat ze besluiten om contact op te nemen met mogelijke leveranciers. U moet er dus voor gaan zorgen dat u online gevonden wordt, en dat u wordt gezien als een leidende leverancier binnen uw markt.

Een strak marketing- en salesapparaat is dus cruciaal voor de gezondheid van uw onderneming. Heeft u dit niet ingericht, dan vindt ook op dit gebied veel winstlekkage plaats. Waardoor u zeker weet dat uw commerciële inspanningen u geen constante groei van uw onderneming gaan opleveren.

Wilt u weten of dat ook bij uw onderneming gebeurt, dat er winst weglekt? Dan is het raadzaam om onze winstlekkage-quiz te maken. Met de quiz krijgt u snel inzicht in de financiële situatie van uw bedrijf, en leert u wat er nodig is om deze situatie om te draaien.

Doe er uw voordeel mee — en maak de quiz nu:

Doe de winstlekkage quiz