Het is het doel van menig ondernemer: groeien! Stilstand is achteruitgang, en dat wil niemand. Voor u ook belangrijk? De groei onder de streep: oftewel de winst. Als u die niet ziet toenemen, gaat er iets niet goed. We zetten een aantal zaken op een rijtje om uw bedrijf gezond te laten groeien.

PERSONEEL: IN DE JUISTE VOLGORDE, GRAAG 

Uitbreiding van uw bedrijf vraagt veelal om meer medewerkers. Belangrijk is om die in de juiste volgorde aan te nemen. Het heeft niet veel zin om de werkvoorbereider nu al aan te nemen als u de mensen die dat werk moeten doen nog niet hebt. Laat u niet verleiden tot opportunisme, houd uw focus op deze volgorde.

LAAT UW LEVERANCIERS MEEGROEIEN

Als leveranciers uw groeitempo niet kunnen bijbenen, komt u in de problemen. Betrek ze daarom bij de plannen. U wordt steeds belangrijker voor hen: kunnen zij alles op tijd leveren, hoe zien zij hun risicospreiding? Is dat hún zaak? Hmm… U hebt er niet zoveel aan als zij niet meegroeien, toch? Hoe zit het met uw risicospreiding? Wellicht moet u het aantal belangrijke leveranciers uitbreiden. Praat erover, ze zullen er begrip voor hebben.  

VOORFINANCIERING: HOGE LASTEN

Als uw bedrijf groeit, moet u meer inkopen en meer investeringen doen. U kunt die niet dezelfde dag bij klanten in rekening brengen. Hoe gaat u dat doen? Wellicht willen leveranciers hun voorwaarden versoepelen. U kunt uw eigen betalingsvoorwaarden aanscherpen. Wellicht moet u geldverstrekkers vragen om extra financiering, waarvan de kosten op de kostprijs drukken. De eerste ‘winst’: uw debiteuren nauwgezet opvolgen.

GELD NODIG? KIJK GOED OM U HEEN

De tijd dat alleen banken konden helpen, ligt achter ons. Er zijn veel andere mogelijkheden om aan kapitaal te komen voor investeringen. Denk bijvoorbeeld aan crowdfunding door organisaties en personen die achter uw plannen staan. Hun voorwaarden kunnen interessant zijn. Willen uw leveranciers en andere partners in uw bedrijf investeren: úw groei is natuurlijk ook hún groei?

HOUD UW PRODUCTMARGE EN –MIX IN DE GATEN 

De extra kosten om te groeien moeten worden terugverdiend. Alle reden om de marges op uw producten goed in de gaten te houden. U kunt bewust voor een lagere marge op een product kiezen om klanten te verleiden. Dat geldt niet alleen voor de retail: het straal- en spuitbedrijf kan de poedercoating in de aanbieding doen om meer klanten te trekken voor winstgevende straalwerkzaamheden.

VOLG UW PLAN

Voor de groei van uw bedrijf hebt u ongetwijfeld een goed doordacht en praktisch plan gemaakt. Volg dat plan, laat u er niet van af brengen. Onze ervaring leert dat door juist te doen wat u zich hebt voorgenomen de groei het beste gerealiseerd wordt.

Bent u benieuwd hoe u de groei van uw bedrijf in goede banen kan leiden? Doe onze Winstlekkage Quiz. Goede kans dat er ook bij uw groei ongemerkt een deel van de winst verdwijnt. Dát voorkomen is natuurlijk als eerste verdiend! Klik hier om naar de Winstlekkage Quiz te gaan.