Heerlijk toch, je bedrijf laten groeien? Meer omzet, meer winst…. De droom van elke
ondernemer. Of toch niet? Als je wilt groeien, waarmee moet je dan rekening houden?
Welke valkuilen kom je tegen? We zetten een aantal zaken voor u op een rijtje.

 

1. Euh… wilt u wel groeien?

Bedenk eerst of u wel wíl groeien. Een grotere organisatie vraagt meer overleg, (nog
meer) personeel, meer sturing geven… Wilt u dat? Of bent u zelf liever ook op de werkvloer bezig? Wellicht heeft u daar al over nagedacht toen u uw bedrijfsplan schreef. Zo niet, bepaal dan nu waar u over drie of vijf jaar wilt staan. Groot worden als manager, of klein blijven als medewerker van uw eigen bedrijf? Volg uw hart, kies vooral wat bij u past.

 

2. Laat uw bedrijf meegroeien

Gaat u voor grotere omzetten? Uitstekend! Zorg er wel voor dat uw bedrijf erop is voorbereid. Een bedrijf met vijftig medewerkers stelt andere eisen dan dat met vijf werknemers. U kunt niet alles zelf (meer) doen. Welke taken kunt u delegeren en aan wie: in de productie, maar ook op het gebied van HRM en marketing? Heeft u er al eens aan gedacht om werk uit te besteden aan externe specialisten?

 

3. Investeren: eigen geld of ‘vreemd’ geld

Zeker voor productiebedrijven betekent meer omzet meer investeren: in gebouwen, machines, hulpmiddelen. Kan u dat zelf financieren, of komt er ‘vreemd’ geld bij kijken? U moet wel de financiers overtuigen van uw plannen! Zorgt u zelf voor de financiering? Als u privévermogen in het bedrijf wilt steken, weet u dan tot hoever u wil gaan?

 

4. Zoek de advocaat van de duivel

Natuurlijk bent u vol van uw eigen plannen voor bedrijfsgroei. Dat moet ook: geloof in jezelf staat voorop! Maar u loopt het risico dat u de realiteit uit het oog verliest. Zijn uw plannen wel allemaal levensvatbaar? Als u ze deelt met uw allerbeste vriend die ‘de advocaat van de duivel’ wil spelen, zal hij de zwakke plekken aanwijzen. Zijn opmerkingen kunnen goud waard zijn.

 

5. Sluit privé-risico’s uit

Nu u besloten hebt om te groeien, is het verstandig een specialist naar de juridische structuur van uw bedrijf te laten kijken. Past de eenmanszaak of maatschap nog wel bij de plannen die u hebt, of moet het een BV worden? Elke bedrijfsvorm heeft z’n eigen voor- en nadelen op juridisch, fiscaal en financieel gebied. De specialist neemt alles onder de loep. Zo wordt uw privé-risico zo klein mogelijk gehouden.

6. Tenslotte: laat van je horen!

Waarin onderscheidt u je van de concurrentie? Is het de kwaliteit van het product, de prijs, de service? Goede zaak om dat onderscheidende vermogen van de daken te schreeuwen. Maak daarvoor alvast een plan en neem de kosten mee in uw prognoses. Met social media-campagnes kan u veel bereiken. Ook netwerken, redactionele aandacht in de (vak)pers, billboards… het draagt allemaal bij tot meer afzet, tot meer succes.

Het opschalen van uw bedrijf vraagt voorbereiding. Wij helpen u daar graag bij. Heeft u meer vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan graag voor u klaar. Wilt u geen blog meer missen? Schrijf u hier in op onze KMO updates.