Als ondernemer heeft u het druk. Dat komt omdat u een vakman bent: mensen komen naar u toe voor uw specialisme. En natuurlijk is het geweldig om iemand te helpen met wat u het leukst vindt.

Maar hierdoor neigt u er wel naar om teveel zelf te doen. Vooral als er veel werk ligt: dan trekt u nog meer naar u toe. En al dat rennen en hollen en werken in de avonden en weekenden zorgt voor stress. Voor het thuisfront — en dus voor uzelf — is dat niet prettig.

floated image

Stress gaat niet alleen ten koste van uw privé situatie en gezondheid, maar ook ten koste van de productiviteit (van uw medewerkers). Omdat uw hoofd niet vrij is, gaat u fouten maken. Waardoor u uiteindelijk nog meer werk te doen krijgt. Waardoor u weer meer fouten gaat maken. Ziet u dat het een vicieuze cirkel is?

Zo’n vicieuze cirkel — en dus stress — komt voort uit gewoonten die u heeft gecreëerd, als het om het leiden van uw onderneming gaat.

Hier zijn er 5 die u moet afleren!

  1. Teveel de regie willen houden
  2. Niet op tijd durven opschalen
  3. Doorgaan met slecht presterend personeel
  4. Geen ‘nee’ durven verkopen
  5. Een aanhoudende prijzenslag voeren

De stress die deze gewoonten u bezorgen, gaan uiteindelijk ten koste van uw winst. Maar die winstlekkage kunt u gelukkig voorkomen. Dat doet u bijvoorbeeld door meer te delegeren, zodat u zelf minder hoeft te vliegen.

Door te delegeren haalt u meer uit uw personeel — en dus meer winst uit uw bedrijf. Wilt u ook weten hoe u dat doet, winstgevender worden door meer uit uw personeel te halen?

Download dan ons whitepaper ‘Haal meer uit uw personeel’:

Download whitepaper