Om succesvol te kunnen zijn als franchise-ondernemer is de juiste ervaring en training van groot belang. Uit onderzoek* blijkt ook dat bepaalde ondernemerscompetenties essentieel zijn voor het succes van franchise-ondernemers.

Onderstaand de 5 belangrijke competenties van een succesvolle franchisepartner:

1. Doorzettingsvermogen
Blijf steeds doorzetten, ook al ervaart je soms tegenslagen. Ga geen enkel mogelijk obstakel uit de weg.

2. Overtuigingskracht
Probeer steeds goede argumentatie te gebruiken om anderen in je omgeving te overtuigen. Maak je klanten enthousiast over je dienstverlening en overtuig hen op een positieve manier.

3. Netwerken
Een sterk netwerk uitbouwen kan je helpen om zo nieuwe klanten aan te trekken. Netwerken stelt je in staat om je bestaande relaties te onderhouden en je klanten aan jouw dienstverlening te binden.

4. Besluitvaardigheid
Laat je niet te sterk beïnvloeden door de meningen van anderen. Neem zelfstandig je beslissingen. En durf ze ook te nemen, ook al zijn anderen het niet met je eens. Je moet in staat zijn om de knopen door te hakken, zelfs in stresssituaties. Twijfel niet.

5. Verantwoordelijkheid
Je runt een onderneming. Neem dan ook je verantwoordelijkheden op voor jouw eigen doen en laten. Het opnemen van jouw verantwoordelijkheid is essentieel als ondernemer.

*Bron : Securex