Heb je jarenlange ervaring in de corporate wereld of heb je aan het hoofd gestaan van een familiebedrijf? Dan heb je ongetwijfeld veel kennis en ervaring opgedaan over het bedrijfsleven en ondernemerschap. Hierdoor weet je hoe het is om een team aan te sturen, hoe geldstromen binnen een bedrijf lopen en waarom een goede strategie voor de toekomst zo ontzettend belangrijk is voor iedere onderneming.

Waarom zou je die kennis en ervaring niet gebruiken om anderen te helpen? Hoewel het de laatste jaren weer beter gaat met de Nederlandse economie en ondernemers weer overeind krabbelen, zijn er nog genoeg MKB-ondernemers die worstelen met hun bedrijf. Vaak zijn ze namelijk niet begonnen met een bedrijfskundige achtergrond, maar zijn ze juist vanuit hun vakkennis een bedrijf gestart. Hierdoor hebben ze hun bedrijfsprocessen niet altijd optimaal ingericht en hebben ze geen goede strategie om hun onderneming naar een hoger plan te tillen – met alle gevolgen van dien.

Volgende stap

Als je al overweegt om een volgende stap in je carrière te zetten en je ziet andere ondernemers worstelen, dan is het een aantrekkelijke gedachte om hen te gaan helpen als zelfstandig consultant. Maar wat heb je eigenlijk nodig voordat je die stap kunt zetten? Hoe bepaal je je doelgroep? En hoe ga je hen bereiken?

floated image

Starten als consultant

Voordat je begint als zelfstandig consultant, is het dan ook belangrijk om hier eerst goed over na te denken. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die je zeker niet moet vergeten. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je tijdens je vakantie wordt platgebeld door klanten die je hulp nodig hebben? In het e-book ‘Starten als consultant’ geven we je meer tips over hoe je voor jezelf die stap kunt zetten.

Download hier het e-book.