Mensen maken zich zorgen, dat is van alle tijden. In deze uitzonderlijke periode (het einde is nog niet in zicht) zijn er wellicht nog meer mensen die zich zorgen maken. Ondernemers maken zich ook zorgen. Hoe gaat mijn bedrijf dit overleven? En wat betekent dit voor mij, persoonlijk?

Maakt u zich ook zorgen?

Zorgen maken is een verlieslatende oefening. Altijd.

Mensen in het algemeen en ondernemers in het bijzonder, beseffen zich niet dat “je zorgen maken” een verlieslatende oefening is. Altijd. Zeker nu. Dus stop ermee!
Als je wilt voorkomen dat je je zorgen maakt, start dan met “per dag leven”. Hou je niet bezig met de toekomst, maar (be)leef elke dag tot je naar bed gaat. En morgen gezond weer op.
Deze houding en ingesteldheid bereik je alleen door er bewust en toekomstgericht aan te werken. Het is dus geen “pluk de dag” en “laisser faire”!

De volgende keer dat er Problemen – met hoofdletter P – komen en je in de hoek gedrukt wordt, pas je deze 3 regels toe:

  1. Stel jezelf de vraag: “Wat is het ergste dat (mij) kan gebeuren als ik mijn problemen niet kan oplossen?”
  2. Bereid jezelf mentaal voor op het ergste. En accepteer het – indien nodig;
  3. Probeer dan rustig te verbeteren vanuit het ergste – waar je mentaal al mee hebt ingestemd.

De acceptatie van de “worst case” geeft rust. En focus. Hierdoor ben je in staat de situatie te overzien en zaken in het juiste perspectief te plaatsen. “OK, dus het ergste is dat mijn bedrijf failliet gaat. (na acceptatie) Wellicht dat ik dan op zoek moet naar een job. Of een nieuw bedrijf beginnen, of doorstarten met dit bedrijf. Mijn partner heeft een job, dus we komen niet meteen om van de honger. OK, we beginnen dus niet helemaal op nul.”

In plaats van bij de pakken te blijven zitten, accepteer je het ergste. Dat geeft rust en ruimte in je hoofd zodat je weer na kan denken over de volgende stappen. Dit noemen wij

Boven de lijn blijven bij problemen
floated image

 

 

 

 

Er is een (dunne) lijn tussen winnaarsgedrag en slachtoffergedrag. De vraag is dus of je, als er Problemen zijn;

  • ontkent dat er een probleem is
  • als het niet meer te ontkennen valt, excuses verzint, of
  • iets of iemand anders de schuld geeft

kortom, blijf je onder de lijn en speel je de rol van slachtoffer?

Of kies je ervoor;

  • Verantwoordelijk te zijn voor het probleem en het bedenken van een oplossing
  • Aansprakelijkheid te aanvaarden voor de resultaten
  • Eigenaarschap te aanvaarden voor probleem, oplossing en resultaten

Dus: blijf je boven de lijn en wordt je de winnaar?

De adviseurs van Thexton Armstrong helpen ondernemers die “boven de lijn” willen blijven (en het daar af en toe serieus moeilijk mee hebben). Ook nu, in deze vreemde periode, blijven wij de “Trusted Advisor”, de vertrouwde adviseur van ondernemers. We hebben een speciale aanpak ontwikkeld, het Thexton Armstrong Corona-Actieplan, waarmee ondernemers op korte termijn hun bedrijf en zichzelf beter met deze crisis laten omgaan.

Maakt u zich zorgen over hoe het verder moet (met uzelf, met het bedrijf)? Ziet u er geen gat meer in, of heeft u het gevoel dat u “in de touwen hangt” door de klap van deze crisis? Voelt u ook de urgentie om er wat aan te doen, maar weet u niet goed hoe dat aan te pakken?

Druk dan op de 112-knop hieronder en laat uw gegevens achter. Wij nemen contact met u op, om uit vinden hoe we u kunnen helpen. De eerste gesprekken zijn kosteloos, maar niet waardeloos!